zimny_toster napisał(a):...
Ok. Ale zerknij na partię powyżej. Dostaję wygraną pozycję i rozwalam ją w trzy ruchy.
Zerknąłem

. Wiele ci nie pomogę, ale z uwagi na to, że miałem okazję zagrać z tobą kilkadziesiąt szybkich partii, to wydaje mi się, że coś mogę powiedzieć w tym temacie

.
1) grasz naprawdę dobrze i skupiasz się do momentu gdy osiągasz naprawdę mocne (przyzwoite) pozycje
2) w momencie, gdy czujesz, że już "zajeżdżasz" przeciwnika, spuszczasz z tonu (samo się już wygra)
3) robisz niekiedy zbyt szybkie (impulsywne) ruchy, gdy jest konieczność wniknięcia w pozycję
4) spalasz niekiedy zbyt dużo czasu, gdy nie jest absolutnie niezbędne, a potem tego czasu ci brakuje
5) w sytuacjach, gdy brakuje ci czasu, to zwykle robisz ruchy, którymi można szybko rozwalić pozycję
I teraz zalecania do przemyślenia

.
1) absolutna zmiana nastawienia - partia jest wygrana tylko wtedy, gdy na desce jest mat, przeciwnik się poddał lub przekroczył czas do namysłu
2) nie ma innych sytuacji w których partia jest wygrana - poza zawałem serca przeciwnika i innymi atakami terrorystów
3) trening pozycji w których jest kontra i umiejętność jej gaszenia oraz sprawdzania na ile przeciwnik może nam zrobić krzywdę
4) więcej treningu (również praktycznego) związanego z grą środkową w powiązaniu z przejściem do końcówki
5) poszukiwanie możliwości aktywnej gry z jednoczesnym minimalizowanie kontry u przeciwnika
6) granie skupionym na poziomie podobnym do tego, który ustawiasz w początkowej fazie gry
7) patrz punkt pierwszy - partia kończy się, gdy serwer nas o tym poinformuje (nawet jak przeciwnik przeciąga "wora").
Czy to pomoże? NIE, to nie pomoże. Niemniej może dać ci możliwość zobaczenia tego z innej perspektywy (np. mojej). A to może być impuls do tego, aby przyjrzeć się swojej grze i tym punktom wyżej, które mogą mieć wpływ na rozwalania partii.
I tak na marginesie - chyba nie wpisałeś najbardziej istotnych informacji: na jaki czas była grana partia oraz jaki miałeś (orientacyjny) czas, gdy zaczęła się sypać twoja pozycja (szczególnie ruch Rxp, po którym było praktycznie pozamiatane).
PS. "Dostaję LEPSZĄ pozycję i rozwalam ją w trzy ruchy"

. Niby niewiele, a tak wiele. Jak się nie zgadzasz to patrz pkt 1.